Η έκτρωση...! Σκληρές εικόνες!


Η έκτρωση είναι η διακοπή μιας αδιατάρακτης ενδομητρίου κυήσεως ενός ή περισσοτέρων εμβρύων, που διενεργείται σε πρώιμη ηλικία κυήσεως (< 24 εβδ.) και οδηγεί σε αφαίρεση του εμβρύου από τη μήτρα, με συνέπεια τον θάνατο του κυήματος. Η άμβλωση προκαλείται τεχνητά με χημικές, χειρουργικές ή άλλες μεθόδους. Το διεθνές όριο των 24 εβδομάδων καθορίστηκε με βάση την ελάχιστη ηλικία κυήσεως, που επιτρέπει σε ένα έμβρυο που θα γεννηθεί να είναι βιώσιμο (Σημειώνεται ότι η διάπλαση της καρδιάς ολοκληρώνεται την 23η εβδομάδα).

Σκληρές εικόνες     ΔΕΊΤΕ ΕΔΏ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ...


 Έχουν εφαρμοστεί διάφορες μέθοδοι άμβλωσης στην πορεία της Ιστορίας.

Οι ηθικές και νομικές πτυχές της άμβλωσης αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης σε πολλά μέρη του κόσμου. Το κύριο ζήτημα είναι κατά πόσο το έμβρυο μπορεί να χαρακτηριστεί ως άνθρωπος και ως εκ τούτου η έκτρωση ως ανθρωποκτονία. Ταυτόχρονα τίθεται και το ζήτημα της αυτοδιάθεσης της εγκύου, το δικαίωμά της να διαθέτει το σώμα της όπως αυτή νομίζει.

Νεώτερες έρευνες έχουν δείξει ότι ο αριθμός των εκτρώσεων δεν επηρεάζεται από την νομική αναγνώριση ή μη του δικαιώματος της έκτρωσης

Στην Ελλάδα η έκτρωση επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 304 επιτρέπει την έκτρωση (τεχνητή διακοπή της κύησης) μόνο με τη συναίνεση της εγκύου και μόνο από γιατρό μαιευτήρα - γυναικολόγο με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης σε κάθε περίπτωση
Εντός των πρώτων 24 εβδομάδων, αν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού
Εντός των πρώτων 19 εβδομάδων, αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης, αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί
Χωρίς χρονικό περιορισμό, αν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωματικής ή ψυχικής υγείας της, βεβαιωμένος από αντίστοιχο ιατρό (στην περίπτωση αυτή ο όρος "έκτρωση" χρησιμοποιείται σε διακοπή που επισυμβαίνει πριν την 24η εβδομάδα). Επίσης σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει και η περίπτωση έκτρωσης εμβρύου με αποδεδειγμένα σοβαρές δυσλειτουργίες.

Η αλήθεια είναι ότι..

Πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν την έκτρωση φόνο! Η αλήθεια είναι ότι τους είναι ασαφής η διαδικασία της έκτρωσης.

Οι γιατροί το αποκρύπτουν συστηματικά. Αποκρύπτουν την εγκληματικότητα της πράξης για δικό τους οικονομικό όφελος. Δεν την αποκαλούν έκτρωση, την λένε "διακοπή κύησης" ή "επέμβαση"... Υπάρχουν τρεις τρόποι για να γίνει μια έκτρωση.

 Ο ένας είναι να κομματιάσει ο "γιατρός" ζωντανό το παιδί, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του, με ένα γυριστό μαχαίρι στην άκρη ενός σωλήνα απορρόφησης! Ο τρόπος αυτός ονομάζεται "έκτρωση με διαστολή και απόξεση" ή "εμβρυοτομή".

Ο δεύτερος είναι να ανοίξει ο "γιατρός" την κοιλιά της μητέρας, να βγάλει το παιδί και να το σκοτώσει αμέσως ή να το πετάξει σε έναν κουβά ζωντανό μέχρι να πεθάνει!

Ο τρόπος αυτός ονομάζεται "έκτρωση με υστεροτομή", δηλαδή με χειρουργική επέμβαση στο ύστερο.

 Με τον τρόπο αυτό, έχουν τη δυνατότητα κάποιοι "γιατροί" να κρατήσουν το παιδί στη ζωή ως πειραματόζωο! Και ο τρίτος τρόπος είναι να αναρροφήσει ο "γιατρός" με μία σύριγγα αμνιακό υγρό από τη μήτρα της μητέρας και να εκχύσει αλάτι, που θα κάψει το παιδί ζωντανό!!! Με τον τρόπο αυτό (που ονομάζεται «έκτρωση με δηλητηρίαση»), το ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ θα πονάει φρικτά για πολλές ώρες, ώσπου να ξεψυχήσει!