Varoufakis gate!

Η χθεσινή συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τα όσα νέα έβγαλε, σχολίασε σε μεγάλο μέρος του σημερινού «Εν Αθήναις» ο Γιώργος Τράγκας.


Ωστόσο ξεκίνησε με το κορυφαίο πολιτικό γεγονός της Ευρώπης: «Φίλες και φίλοι, σήμερα ψηφίζουν οι Ολλανδοί και το γερμανικό κατεστημένο φοβάται την άνοδο της ακροδεξιάς και την αστάθεια στη χώρα της τουλίπας. Πριν από λίγες ώρες το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο για το Brexit που επιτρέπει στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή ένωση».

«Φίλες και φίλοι, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, καθοδηγούμενο από το γερμανικό παράγοντα παραμένει στο ανθρωποκτόνο μνημόνιο, ενώ μυρίζει από παντού ότι οι Γερμανοί μας οδηγούν σε νέα πακέτα μέτρων, σε κούρεμα καταθέσεων και σε πλήρη απομύζηση όλων των ιδιωτικών περιουσιών. Είναι εκπληκτικό ότι άπαντες οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε ομαδικές σφαγές και ανθρωποθυσίες, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα είναι για το καλό της και καταλήγει σε ξέφωτο ανάκαμψης.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως σημειώνουν πολλές εφημερίδες παίζουν με τους αριθμούς και υπόσχονται μετάβαση σε παράδεισο ανάπτυξης, όπου όλοι οι πιστοί του μνημονίου θα γευτούν πιλάφι με μέλι και παρθένες!
Ο κόσμος πεθαίνει, ενώ οι κυβερνώντες του λένε μη φοβάσαι, πιες το ποτήρι με τα 3,6 δις μέτρα, έχουμε βάλει αντίδοτο στο κόνιο. Και από την άλλη πλευρά ο Μητσοτάκης τους: βρέχει λεφτά και εμείς κρατάμε ομπρέλα λόγω των καθυστερήσεων. Λόγω της πολιτικής Τσίπρα.

«Ήδη ανοίγουν στόματα και στην Αθήνα και στην Ευρώπη και παρουσιάζουν το σκηνικό της αποικίας, όπως διαμορφώθηκε από ηλιθιότητες, ανεπάρκειες και προδοσίες. Σύμφωνα με όσα λένε πλέον ανοικτά ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί και όσοι έζησαν τις περίφημες διαπραγματεύσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής του κου Τσίπρα, μιλάνε για μια χώρα, η οποία λόγω μνημονίου δεν έχει εθνικό δίκαιο, δεν έχει κοινοτικό δίκαιο, δεν έχει κοινοτικό κεκτημένο, έχει μόνο μνημόνιο με σιδηροδέσμιους κατοίκους, οι οποίοι πρέπει να καταβάλουν ΑΙΜΑ για να αναπνέουν σε περιοχή που δεν έχει εθνική κυριαρχία και υπερηφάνεια.
Το στάσιμο χρέος που παρά τις θυσίες των Ελλήνων δεν μειώνεται και παραμένει στα ίδια επίπεδα, είναι αποτέλεσμα προδοσίας και ηλιθιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χωρίς να ρωτήσει ούτε έναν Έλληνα αποδέχθηκε να μετατραπεί το ιδιωτικό χρέος της πατρίδας μας, προς ιδιωτικές τράπεζες σε διακρατικό.
Οι Γερμανοί πολιτικοί, υποχείρια και αυτοί των δικών τους τραπεζών, διέσωσαν την Ντόιτσε Μπανκ, οι Γάλλοι της BNP και φόρτωσαν στους κατοίκους τους το χρέος στην Ελλάδα μιλώντας πάντα για διάσωση μιας ευρωπαϊκής χώρας. Στην πραγματικότητα κατέλαβαν την Ελλάδα, την υποχρέωσαν να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της για 99 χρόνια και τώρα την οδηγούν σε πλήρη βουλγαροποίηση και έξοδο από την ευρωζώνη με τελικό στόχο την απορρόφηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τη συρρίκνωση και το διαμελισμό που βολεύει στον απόλυτο έλεγχο. Ό,τι ακριβώς έκαναν δηλαδή και με τη Γιουγκοσλαβία!!!
Θα με θυμηθείτε, στο τέλος οι Γερμανοί θα υποχρεώσουν την Ελλάδα να διαπραγματευτεί και να δώσει τμήματα του Αιγαίου στην Τουρκία προκειμένου να μην εξαπολύσει ο Σουλτάνος κύματα προσφύγων προς τη Γηραιά ήπειρο».

Varoufakis gate!
Την τιμητική του ωστόσο είχε ο…. «Ο Βαρουφάκης ξαναχτύπησε χθες το βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ομολογώντας ότι η τρόικα αρνήθηκε στο Σαμαρά να κλείσει την αξιολόγηση, να κλείσει το δεύτερο μνημόνιο. Ο Γιάννης με ένα «ν» ο οποίος όσο ήταν υπουργός του κου Τσίπρα αλλά και στη συνέχεια όταν έφυγε δεν μας είπε τίποτα, τώρα που αισθάνεται ότι μπορεί να έχουμε δραματικές εξελίξεις και κάποια στιγμή να αναζητηθούν υπεύθυνοι, γίνεται πιο ομιλητικός, πιο αποκαλυπτικός.

Τώρα ομολογεί ότι το 3ο μνημόνιο ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε με στόχο να επιλέξει το Βερολίνο, πότε θα γίνει το grexit,αφού προηγουμένως οι Γερμανοί μας ξεζουμίσουν, διαλύσουν την κοινωνία και την οικονομία μας και απομυζήσουν και άλλο τις τράπεζές μας.

Ο Γιάννης με ένα «ν», ο οποίος έχει πολιτικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον γιατί περιοδεύει με επιλεκτικό τρόπο σε όλα τα κανάλια και ψεκάζει με ποινικές και πολιτικές ευθύνες τον κο Τσίπρα. Χθες όμως ο κος Βαρουφάκης ανέλυσε για πρώτη φορά, πράγμα που δεν έκανε τις προηγούμενες, γιατί ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών εάν κλείσει η αξιολόγηση θα στείλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και θα υλοποιήσει το όνειρό του.

Δηλαδή ο Γιάννης με ένα ν για πρώτη φορά μας λέει ότι το 3ο μνημόνιο είναι το σχέδιο του Σόιμπλε για να οδηγηθεί η χώρα στο περίφημο GREXIT. Μάλιστα τονίζει ότι πρέπει να φοβόμαστε λιγότερο τη δραχμή και περισσότερο το κλείσιμο της αξιολόγησης. Εδώ πρέπει να σας πω, ότι εκείνη την εποχή ο Καμμένος και όχι μόνο έλεγε στον Τσίπρα ότι ο Βαρουφάκης είναι όργανο ξένων συμφερόντων και ότι πιθανότατα παίζει τα παιχνίδια του ΣΟΡΟΣ και του ΣΟΙΜΠΛΕ.

Μάλιστα, στις Βρυξέλλες και λίγο πριν παρακαλέσουν με ένα τηλεφώνημα στη Νούλαντ να ειδοποιήσει τον Ομπάμα να βάλει πλάτη μαζί με τον Ολάντ, με αντάλλαγμα μια αποκλειστική και έντονη φιλοαμερικανική πολιτική απομόνωσαν τον Βαρουφάκη και αφού προετοίμασαν με τους συμβούλους του Ολάντ τη συμφωνία παράδοσης στο Σόιμπλε ( που επέμενε να φύγει η χώρα από την ευρωζώνη ) την παρέδωσαν στον Γιάννη, λέγοντάς του ή αυτό ή παραιτείσαι!

Ο Καμμένος πίστευε και προφανώς πιστεύει ότι ο ρόλος του Βαρουφάκη ήταν ύποπτος λόγω της επαγγελματικής σχέσης του με ερευνητικό ίδρυμα, χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος.
Όπως και να έχει σήμερα παρακολουθούμε το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ομολογεί, ο ένας μετά τον άλλο, ότι αυτό το πρόγραμμα δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην ακόμη μεγαλύτερη πολτοποίηση και ρευστοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών.

Τώρα πλέον οι Γερμανοί θέλουν αφού έλιωσαν όσους τους υποστήριξαν τα πρώτα χρόνια του μνημονίου – σκεφτείτε πια μνημονιακά συγκροτήματα και κανάλια το έκαναν – να εξαφανίσουν τις εναπομείνασες μεγάλες οικονομικές μονάδες, τα υπόλοιπα οικονομικά τζάκια. Οι εφοπλιστές αντιστέκονται, οι οποίοι αγοράζουν πλοία από χρεοκοπημένες γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες αλλά ο Σόιμπλε απαιτεί την υπερφορολόγησή τους».